Tämän ohjeen löysin Haagan herkut sivuilta. Pitkään aikaan en ole leiponut mitään makeaa, ja kun melkein kaikkia aineksia löytyi kaapista, loput kipaisin hakemaan lähikaupasta. Eikun kokeilemaan, kokeileva kokkaaja!
Paholaisen piirakka (pellillinen)
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
50 g sulatettua rasvaa
2 1/2 dl kuumaa vettä
3 kananmunaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin. Lisää sulatettu rasva ja vesi kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min. Lisää seokseen kananmunat ja jatka vatkaamista vielä 2 min.
Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta ja kaada löysä taikina pellille. Paista 200 asteessa 20-25 min.
Kuorrutus:
n. 5 dl tomusokeria
70 g rasvaa
4 rkl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.
Makeaa oli. Helppo ja nopea tehdä, lapsille piirakka maistui.
Kommentit