Etsin ympäri Pirkanmaata kivaa juhlapukua pojalleni kevään juhliin. Tehtävä osoittautui todella työlääksi. Viisivuotiaalle ei näytä olevan muuta valikoimaa kuin farkkuja ja tummia suoria huosuja, ilman mitään kivaa lisää tai sitten hinnat hipoo kipurajoilla asti. Tytöille on taasen valikoimaa ja värejä, epäreilua.

Kuvittelin pääseväni helpolla juhlavaatetuksen suhteen, ostamalla kaupasta. Eipä ole helppoa kierellä kaupasta kauppaan ja voi miten se vie aikaakin. Joten kangaskauppaan. Ottobrestä löytyi kaavat ja Eurokankaasta pellavakangas sekä cuproa vuorikankaaksi, napit unohdin ostaa. Kauppamatkalla hankin ne Prismasta, ne nostivatkin juhlapuvun hintaa aika lailla.

                    Pellavainen juhlapuku

1601988.jpg

Poika on ihan linssilude, hän oli toissa päivänä luvattomalla reissulla. Vihdoin löydettyämme pojan, hän katsoi juuri noin. "En mää mitään tahallaan". Ole siinä sitten vihainen.

1602010.jpg

Nyt pukkaa kuvaa, olen niin ylpeä saavutuksestani.

1602003.jpg

Kiitos Ottobren selkeiden ohjeiden tämä puku oli helppo ommella. Lähes kädestä pitäen on ohjeet housun vetoketjun ja taskujen ompeluun. Liivissä olisi voinut olla vähän enemmän väljyyttä, ihan itse tein siitä vähän kapemman kuin ohjeessa. Jossain vaiheessa taisi mittaukset pettää.
Olen itseni pahin arvostelija, aina täytyy jotain löytää mitä arvostella.

Vitsi että meillä on huono kamera, kuvaaja kun olisi niin hyvä. Kummallisesti elää tuo pellavan pinta liivi- kuvassa, laitan sen nyt kuitenkin tähän.

                                       Liivi

1602019.jpg

Malli; Ottobre talvi 5/2006
Kangas; pellava, cupro vuorikankaana

                                 Housut

1602030.jpg

Malli; Ottobre kesä 3/2008
Kangas; pellava