Saimme Pohjanmaan reissulta omppuja mukaamme.

1929058.jpg

Kävimme viikonloppuna juhlimassa siskoni synttäreitä. Matkalla siskon ja vanhempieni luokse poikkesimme Parkanossa Reiman tehtaanmyymälässä. Sieltä teimme muutaman löydön lapsille. Tytölle talveksi kengät ja pojalle tosi edulliset sammarit. Ja vähän salaisuuksia.

Mummolassa lapset pääsivät vähän kokeilemaan soutelemista. On se vaan meidän lähes kaupunkilapsille ihana elämys. Kaksi joutsentakin olivat nähneet samalla reissulla. Alunperin soutelemaan he pääsivät sen vuoksi kun metsästystä harrastava veljeni oli saalistanut hanhen joka oli jäänyt järvelle kellumaan. Ei niin kiva juttu mutta meidän elämän ronskisti ottavat lapset eivät olleet moksiskaan asiasta. Tosin poika tuumasi että se oli myrkytetty hanhi kun oli ollut niin oranssi, vertahan se oli. Parhaan taitoni mukaan yritin hänelle asian selittää.

Poika jäi viikoksi hoitoon miehen äidille. Nyt on jo kova ikävä. Yksi puuttuu joukosta.

Muutoin reissu meni juhliessa ja sain lähes puoli valmiiksi mohairista aloittamini huivin. Vähän pelkään että tuliko ostettua liian vähän lankaa. Yksi virhe neuloksesta löytyy, mutta purkamaan en kyllä ala. Mohair on niin viheliästä purettavaa. Hieman meinaa vain ottaa koville se, että antaisi virheen vain olla. Mutta yritän olla sinnikäs ja olla välittämättä virheestä.