Tämä blogi menee nyt kyllä rönsyilyn puolelle, mutta siltikin laitan tämän ihanan piirakan ohjeen tänne. Ohjeen olen saanut siskoltani, kiitos hänelle.
En ole keittiössä viihtyvä ja jos saan jonkun ohjeen toimimaan teen sitä usein. En siis mikään kokeileva kokkailija. Keittiö on nyt ajankohtainen siksi koska yritän saada ruokavaliomme terveellisemmäksi. Ei se tähänkään asti varmaankaan mikä ihan huono ole ollut, mutta parantamisen varaa on. Tämä piirakka ei tosin ole mikään terveyspiirakka.

Ohjeeseen, siksikin haluan sen tänne blogiin kun luultavasti jossain vaiheessa hukkaan sen. En ole kovin järjestelmällinen kuten siskoni, kaikki siististi omissa mapeissaan. Itse aina välillä käyn kunnon siivousurakan kaapeissani. Järjestys säilyy hetken aikaa, vaikka aina lupaan ettei se koskaan enää pääse  repsahtamaan.

Kinkku-sinihomejuusto-ananaspiirakka

Pohja:
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
100 g palvikinkkua
50 g ananaskuutioita
200 g juustoraastetta (esim. emmental)
100 g sinihomejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
1/2 dl persiljasilppua
mustapippuria
paprikajauhetta

Nypi voi ja jauhot, sekoita joukkoon suola ja vesi ja levitä vuokaan. Kuutio kinkku sekä ananasrenkaat. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Lisää silputtu persilja. Levitä kinkkukuutioit, ananas ja juustoraaste vuokaan taikinan päälle ja kaada pinnalle munamaitoseos. Paista 200 asteessa 30 min.

1678806.jpg

Todistus siitä miten hyvä olen. Tein piirakan pohjan ja unohdin laittaa pohjaan vettä ja suolaa!!!  Siis täydellinen murupohja. Puolustukseksi sanon että tein samalla salaattia, keitin perunoita, grillasin ja siivosin keittiötä. Ei taida auttaa selitykset...